Naši sportisti

Melika Imamović  i Muhamed Starčević učenici su 8 a. i 8 b. Osim što im je škola ista, ista im je i ljubav - plivanje. Kao i u školi oni su članovi konkurentih plivačkih klubova u Tuzli. Melika je članica PK ''Zmaj – Alpamm'', a njen vršnjak Muhamed PK ''Sloboda''.

Poznati su na plivačkim mitinzima i takmičenjima u regionu i oboje postižu izuzetne rezultate u svojim kategorijama. Njihove sobe su pune medalja i pehara iz Zagreba, Osijeka, Splita, Beograda, Novog Sada, Sarajeva, Zenice, Trebinja i Tuzle.
Malo je izdvojiti nekoliko detalja, ali njima su najznačjanijniji rezultati na takmičenjima koji su u Bosni i Hercegovini.
Melika Imamović malo je prerasla svoju kategoriju. Rezultati koje je postigla u Republici Hrvatskoj prošle godine u starijim kategorijama veliki su uspjeh za Meliku. Na  Međunarodnom plivačkom mitingu  "Mladost 2011" u Zagrebu, u veoma jakoj konkurenciji, osvojila je nekoliko medalja. Dvije srebrne medalje u disciplinama 200 delfin i 50 delfin za A kategoriju, a u istim disciplinama zauzela je 10. odnosno 22. mjesto u seniorskoj konkurenciji. Bronzanu medalju je osvojila na 100 delfin za A kategoriju, a 18. mjesto u seniorkama, te 7. mjesto na 200 mješovito za A kategoriju i 25. mjesto u seniorkama.

Na Međunarodnom plivačkom takmičenju II Kup Novi Grad, održanom u Sarajevu u decembru 2011., Muhamed Starčević, bio je najbolji takmičar mitinga u svojoj kategoriji. Osvojio je četiri zlatne medalje u trkama 100 i 200 m slobodno, 100 m leđno i 200 m mješovito. Osim zlatnih medalja, u finalnoj trci 100 metara leđno u apsolutnoj kategoriji  je osvojio srebrnu medalju kao i pehar namjenjen za pobjednika kupa u svom uzrastu.

TPL_JM-MICA_ADDITIONAL_INFORMATION